Hvordan Plan Parking skal hjelpe til med å redusere utslipp

FNs 17 bærekraftsmål har hjulpet oss med å forme mål for hvordan vi kan leve mer miljøvennlig, og det gir alle klare instrukser på hva som må gjøres innen 2030. Basert på disse 17 målene har vi identifisert 4 av de som man gjennom Plan Parking platformen kan hjelpe til med.

Platformen hjelper til med disse målene

Det er i hovedsak 4 mål vi sikter til:

1. Bærekraftige byer og lokalsamfunn (Mål nr. 11)

I bærekraftmål 11 står det at vi må gjøre byer og lokalsamfunn inkluderende, trygge, robuste og bærekraftige. Her gjør FN det klart i et av undermålene at utslipp per innbygger må reduseres. Det estimeres at rundt halvparten av innbyggere på jorden bor i byer. Å integrere en brukerstyrt parkeringsløsning hvor man kan finne parkering før man begynner turen, i forhold til å kjøre rundt og lete etter parkering, så kan vi redusere utslipp hver gang man skal ut med bilen.

2. Ansvarlig forbruk og produksjon (Mål nr. 12)

FN skriver dette om mål nr. 12 på deres nettside: «For å sikre gode levekår for nåværende og fremtidige generasjoner må også hver enkelt forbruker endre livsstil. Det innebærer å minske ressursbruken, miljøødeleggelsen og klimautslippene som et samfunn og som enkeltperson. På sikt vil dette føre til økonomisk vekst, begrense klimaendringer og øke livskvaliteten til mennesker på jorda.» Ikke bare kan vi redusere utslipp ved å redusere kjøretider i byer, men det vil også redusere handel av diesel og bensin, som ansees som ansvarlig og bærekraftig forbruk.

3. Stoppe klimaendringene (Mål nr. 13)

Mengden klimagasser fortsetter å øke og klimaendringene skjer raskere enn antatt. Naturligvis kan vi bremse dette forbruket ved å booke parkering ovenfor å lete etter parkering.

4. Livet på land (Mål nr. 15)

Man skulle tro at vi mangler parkeringsplasser når vi kjører rundt på en lørdag og leter etter parkering, men faktum er at vi har for mange parkeringsplasser. Problemet er at vi ikke bruker plassene effektivt. I helger kan parkering i byer være helt full, mens i arbeidstider er det helt fullt ved arbeidsplassen, og ledig i byen. Det negative med å ta opp så mye plass for parkering er at dette er plass som går på bekostning av skog som må rives når byer skal utvides. I fremtiden vil vi prøve å bruke plassen vi har mer effektivt. Dette kan inkludere å leie ut ubrukt plass til parkering, og leie det ut i så mange tider som mulig.

Som forklart ovenpå så kan det å både leie ut parkering og booke parkering før du kjører være stor hjelp for å nå noen av bærekraftsmålene. Plan Parking tilbyr en kostnadsfri løsning på dette gjennom appen som er tilgjengelig på App Store og Google Play. Her kan du lese mer om Plan Parking som passiv inntektskilde, og her kan du lese om hvordan Plan Parking funker.

Relaterte innlegg

Blogg

Passiv inntekt på ubrukt plass

Passiv inntekt på ubrukt plass Parkeringssituasjonen i både byer og bygder har blitt et daglig problem for bilister. Ikke bare tar det lang tid å

Les mer
Blogg

Hvordan bruke Plan Parking

Hvordan bruke Plan Parking? Plan Parking gir deg mulighet til å leie ut ubrukt plass som parkering med tre enkle steg. FAQ Koster Plan Parking

Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *